Søg i denne blog

fredag den 26. juli 2013

Chokolade fondant af Mette Blomsterberg

Hej Allesammen!
Så er jeg tilbage med en ny opskrift. Det er faktisk en opskrift, jeg har lavet flere gange, og jeg synes den er super god med "det blødende hjerte" i midten af kagen.
Jeg lavede disse sammen med min gode veninde Mie efter skole en dag, og hun var også helt vilde med dem:-)
Her kommer opskriften trin for trin.
Du skal bruge:
4 stk.
100 g. god mørk chokolade 64%
100 g. smør
50 g. sukker
40 g. mel


100 g. æggeblomme
50 g. æggehvide
+lidt neutral olie til at smøre formene med.

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad.

Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. 

Melet sigtes ned i chokolade blandingen, rør godt.


 Tilsæt blommer & hvider & rør godt.

4 stk. muffins forme ca. 6 cm i diameter og ca. 4 cm høje smøres grundigt med neutral olie.

Dejen fyldes i de smurte og bagepapirsforede forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages - bag dem endelig først, lige inden de skal serveres - absolut nybagte og stadig lune.Bages ved 200 grader i 9 - 11 minutter. Bemærk af fondanternes midte skal være ubagt!!. Afkøles let inden de befries for form og bagepapir.



Håber i har mod på at bage dem:-)

Mange knus Trine <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar